Obs! Du bruker en svært gammel nettleser. Vi anbefaler å laste ned en moderne nettleser,
f.eks Mozilla Firefox, slik at du kan få en best mulig opplevelse av våre nettsider.
Captain Gone

Captain Gone RSS Icon RSS

Magien i de nye vakre, melankolske låtene er det umulig og ikke la seg forføre av. Bandet har en unik evne til å formidle tekster fulle av kjærlighetens alvor, med en dose mørk humor og nydelige harmonier. Captain Gone fremstår mer selvsikre enn noen gang og det gjenspeiler seg i fremførelse, tekster og produksjon.Captain Gone

 • play
 • pause
 • min volume
 • max volume
00:00
00:00

Det var i Leeds, England ideen om Captain Gone begynte å spire. Jon Arne Bjørnstad og pianisten Lyndon Riley gikk begge på Leeds College Of Music, og oppdaget raskt deres felles forkjærlighet for briljante popsanger og 50 talls jazz. Det var først da Jon Arne returnerte (og Lyndon flyttet) til Norge deres musikalske partnerskap utviklet seg, og det tok ikke lang tid før de hadde rekruttert Olav Senstad på bass og Eirik Skaar på trommer. Kort tid etter havnet gutta i studio og innspillingen av deres første album ”A Hundred Nights Like This” var et faktum. Det tok imidlertid en god stund før albumet kunne ferdigstilles, ettersom Eirik fullførte pilot utdanningen sin. Så Iron Maiden er ikke lenger det eneste bandet med egen pilot.

Etter en serie med spillejobber på ukurante steder klarte de til slutt å sjarmere seg inn på en større showcase på Soria Moria i Oslo. Man kan si at konserten var godt under middels fantastisk, både når det gjelder fremførelse og oppslutning. Men heldigvis var Jonas Kroon ansvarlig for lyd og produksjon den kvelden, og må ha hørt noe han likte. Kort tid etter ble de booket til hans lydstudio og prosessen med å utvikle seg til det vi i dag kjenner som Captain Gone var i gang. Gamle låter ble vraket, nye ble skrevet, krangler oppstod og stilnet igjen og underveis fant de ut hvem de egentlig var. Deres første album ble sluppet i 2013, og singlen Romeo ble raskt plukket opp av NRK P1 og fikk mye spilletid på resten av norsk radio. Wildflower og Julian hadde også god suksess på radio. Noen måneder og mange konserter senere ble bandet kontaktet av gitaristen Ronny Yttrehus. Han fortalte at han hadde hørt Romeo på radio og sa at det eneste som manglet var HANS gitarspill. En liten stund klarte bandet å skyve dette initiativet unna med høflige unnskyldninger, men da han begynte å dukke opp på konserter ble han vanskelig å ignorere. Han ble til slutt invitert med på en øvelse for å prøve ut noen nye låter. Etter kun én gjennomkjøring av en eneste sang ble han spurt – eller rettere sagt tryglet – om å bli i bandet. Hans fryktløse gitarspill, som spenner fra rock, via jazz til Eno-aktige synthtepper, var akkurat det bandet trengte for og røffe opp bandet og lydbildet. Dette dannet en ny retning for Captain Gone og det nye albumet ”The Fortress”.

Magien i de nye vakre, melankolske låtene er det umulig og ikke la seg forføre av. Bandet har en unik evne til å formidle tekster fulle av kjærlighetens alvor, med en dose mørk humor og nydelige harmonier. Captain Gone fremstår mer selvsikre enn noen gang og det gjenspeiler seg i fremførelse, tekster og produksjon.

Captain Gone har i løpet av årene dannet seg en dedikert og solid fanbase, takket være deres delikate og stilsikre sjanger, med interessante jazz-lignende vendinger. De avsluttet året med en svært vellykket vestlandsturne og mange østlandskonserter. Et nytt og spennende samarbeid har også utviklet seg etter at de gjorde en konsert- opptreden med Solveig Heilo (Katzenjammer) i høst; de fant ut at de alle ønsket å spille sammen videre.

Første smakebit av dette samarbeidet har du mulighet til å få med deg 19. februar på Månefisken i Oslo. Da slipper nemlig Captain Gone sitt andre album “The Fortress”. Det er store muligheter for at denne konserten kan bli aldri så legendarisk; foruten med Solveig, vil bandet bli forsterket med strykere og blåsere. Vi gleder oss stort til dette eventet og håper vi også ser deg der. 

 

 

 

 

 

 

MySpace

Eventkalender (klikk for mer info / billettkjøp)

Utgivelser

Romeo (feat. Marianne Sveen)

Romeo (feat. Marianne Sveen)

av Captain Gone

A Hundred Nights Like This

A Hundred Nights Like This

av Captain Gone

Juliet

Juliet

av Captain Gone

Captain Gone på Facebook

Aktuelle låter
 • play
 • pause
 • min volume
 • max volume
00:00
00:00

Philter

Jay Pray

Aries

Nordic Records A/S

 • Postboks 4669 Nydalen
 • Tlf: +47 97697977
 • 0405 Oslo
 • E-post: