Obs! Du bruker en svært gammel nettleser. Vi anbefaler å laste ned en moderne nettleser,
f.eks Mozilla Firefox, slik at du kan få en best mulig opplevelse av våre nettsider.
Amund Bjønness

Amund Bjønness RSS Icon RSS

Amunds gitardrøm startet i 1990, og med elgitaren ved sin side skulle han bli rockegitarist. Inspirasjonskildene sto i kø, alt fra Uriah Heep til King Crimson og Mike Oldfield, men Amund måtte etter hvert erkjenne at elgitaren og han aldri ble nære venner.Det var først da han hørte Nick Drake i 1994 at brikkene falt på plass. Det var som en liten åpenbaring, og plutselig så stemte alt. Det akustiske uttrykket var vel så sterkt som det elektriske, og den akustiske stålstrengsgitaren var et instrument han kunne forholde seg til. Drømmen om å være kongen av riff ble lagt til side, nå var det selve låten som ble det sentrale. For Amund falt det helt naturlig å lage egne sanger. Tilbakemeldingene han fikk var en stor motivasjonsfaktor, og plutselig ble han vurdert som en seriøs artist og musiker.

I begynnelsen sto jo ikke akkurat spillejobbene i kø, og som de fleste andre artister måtte han livnære seg av å spille rundt på puber og kafeer hvor han spilte mye låter fra Neil Young, Bob Dylan og Creedence. På disse stedene var det alltid bråk og høylytt skravling, og publikumet brydde seg egentlig aldri om hvem som sto på scenen, men en kveld tok han sjansen, og satte i gang med sin egen låt ”Close Your Eyes”, og det ble en opplevelse som brente seg fast i hukommelsen, for plutselig ble det helt stille i puben, og folk satte seg ned og virkelig lyttet til sangene hans. Fra den dagen bestemte han seg for at han bare skulle ha konserter med egne låter.

Da Amund flyttet til Oslo ble han med i musikerklubben ”Nye Skalder” hvor han bidro som en av låtskriverne, og dermed startet et nytt kapittel som artist for Amund. Her var det åpen scene hver uke, og det ble naturlig å bytte ut engelske tekster med norske. Her spilte han mye sammen med felespiller Øyvind Rauset (Folque og YM:Stammen), og fikk også god kontakt med visesangere som Karl Heldal, Tonje Undstad, Ola Nordskar og Bjørn-Peder Johansen, og det ble mange konserter på viseklubber og festivaler i østlandsområdet. Han var med på å lage og fremføre bestillingsverket ”Kom Såmann” på ”Viser Ved Kanalen”. Etter konserten ”Tøyenfest” i 2008 ble han spurt om å være gjest i Reiseradioen på NRK P1.

Høsten 2010 spilte han inn en EP, som ble utgitt tidlig 2011. I mai påfølgende år var han gjest i Nitimen på NRK P1, og i 2013 startet han innspillingen av sitt debutalbum med produsentene Bjørn Magne Hansen og Stein Bull-Hansen. Den første singlen ”Være Her Være Nå” ble sluppet, og fikk bra med radiospilling, samt bra omtale av blant annet Robert Sætervik i ”Norsk På Norsk” i NRK P1. Den 14. mars slipper han debutalbumet ”Ansikter” etterfulgt av masse intervjuer og påfølgende turné.

MySpace

Eventkalender (klikk for mer info / billettkjøp)

Utgivelser

Hold Meg Igjen

Hold Meg Igjen

av Amund Bjønness

Ansikter

Ansikter

av Amund Bjønness

Aktuelle låter
  • play
  • pause
  • min volume
  • max volume
00:00
00:00

Philter

Jay Pray

Aries

Nordic Records A/S

  • Postboks 4669 Nydalen
  • Tlf: +47 97697977
  • 0405 Oslo
  • E-post: